Ρόμπι Γουίλιαμς, Κάιλι Μινόγκ και Σερ τραγούδησαν για την οργάνωση Children in Need

Ήταν πρωί 28ης Μαρτίου του 1986 όταν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ολόκληρου του κόσμου έπαιξαν, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το ίδιο τραγούδι. Ήταν το θρυλικό «We Are The World» που έγραψαν ο Μάικλ Τζάκσον με τον Λάϊoνeλ Ρίτσι και ερμήνευσαν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, όπως οι Νταϊάνα Ρος, Τίνα Τέρνερ, Πολ Σάϊμον, Μπίλι Τζόελ κ.α, με σκοπό την ανθρωπιστική βοήθεια στην αφρικανική ήπειρο.

Το τραγούδι κατάφερε μέσα σε λίγες μόλις ημέρες να γίνει ένα από τα εμπορικότερα όλων των εποχών και να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής αλλά και της παγκόσμιας αλληλεγγύης.

Σήμερα, 34 ολόκληρα χρόνια μετά, μία άλλη ομάδα καλλιτεχνών, προερχόμενων και αυτή τη φορά από τον χώρο της μουσικής, φιλοδοξούν να επαναλάβουν ή έστω να καταφέρουν να αγγίξουν ένα μέρος εκείνο το θαύμα προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά απ’ όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη.

Η Κάιλι Μινόγκ, η Σερ και ο Ρόμπι Γουίλιαμς μαζί με τους Λένι Κράβιτζ, Mel C, Μπράιαν Άνταμς, Τζακ Σαβορέτι, Γκρέγκορι Πόρτερ  μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν το τραγούδι του συγκροτήματος «Oasis», «Stop Crying Your Heart Out», συνοδευόμενοι μουσικά από την Ορχήστρα του BBC, για τη φιλανθρωπική οργάνωση Children in Need.

«Ήταν τιμή για μένα να συμμετέχω σε αυτήν την ηχογράφηση μαζί με αυτούς τους καταπληκτικούς καλλιτέχνες» δήλωσε η Κάϊλι Μινόγκ και πρόσθεσε: «Η φετινή χρονιά μοιάζει πιο δύσκολη από κάθε άλλη στο παρελθόν και ελπίζω πως θα βοηθήσουμε όλοι προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα χρήματα γίνεται».

Λίγους μήνες πριν, το ΒBC είχε αναλάβει μια αντίστοιχη πρωτοβουλία με στόχο, τότε, την ενίσχυση των πληγέντων από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για την ηχογράφηση του τραγουδιού των Foo Figthters, «Times Like These» με την συμμετοχή των Ντούα Λίπα, Κρις Μάρτιν κ.α (Αλβαφητικά συμμετειχαν οι: 5 Seconds of Summer,AJ Tracey, Anne-Marie, Bastille, Biffy Clyro, Celeste, Chris Martin of Coldplay, Dermot Kennedy, Dua Lipa, Ellie Goulding, Foo Fighters, Grace Carter, Hailee Steinfeld, Jess Glynne, Mabel, Paloma Faith, Rag’n’Bone Man, Rita Ora, Royal Blood, Sam Fender, Sean Paul, Sigrid, YUNGBLUD, Zara Larsson) . Το τραγούδι πέτυχε το στόχο του καθώς κατέκτησε την κορυφή των βρετανικών τσαρτς γεγονός που μεταφράζεται σε πολλά χρήματα για τον ανθρωπιστικό σκοπό που υπηρέτησε.