Οι διάσημες 4 συμβουλές επιτυχίας του Γουόρεν Μπάφετ

Συμβουλές επιτυχίας του Γουόρεν Μπάφετ

Ολοι γνωρίζουν τον Γουόρεν Μπάφετ (Warren Buffett) κι αν δεν τον γνωρίζουν πραγματικά ποιος είναι και τι ακριβώς έχει πετύχει, είναι δύσκολο να μην έχει ακούσει το όνομα του.

Ο Γουόρεν Μπάφετ  είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές του 20ου και του 21ου αιώνα, έχοντας πολλάκις αψηφήσει τις επικρατούσες επενδυτικές τάσεις, για να συγκεντρώσει μία προσωπική περιουσία που φθάνει τα 67,5 δισεκατομμύρια δολάρια (4ος στη Λίστα Φορμπς με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για το 2020).

Διαβάστε 4 συμβουλές του διάσημου επενδυτή που ακολούθησε και ο ίδιος στην ζωή του επιτυγχάνοντας τα γνωστά αποτελέσματα…

#1 Πείτε «όχι» σε σχεδόν τα πάντα

Ο Γουόρεν Μπάφετ είπε κάποτε: «Η διαφορά μεταξύ των επιτυχημένων ανθρώπων και των πραγματικά επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι λένε ‘όχι’ σχεδόν σε όλα».

Αυτή η συμβουλή στην πράξη μπορεί να σημαίνει να λέτε πολλές φορές «όχι» σε πράγματα που δεν σας εξυπηρετούν και να λέτε «ναι» στα λίγα πράγματα που όντως έχουν σημασία για την προσωπική αποστολή σας στη ζωή.

#2 Αντιμετωπίστε τους φόβους σας

To αίσθημα του φόβου δεν είναι άγνωστο στον Buffett. Είναι γνωστό, άλλωστε ότι,  κάποτε φοβόταν τρομερά να κάνει δημόσιες ομιλίες.

Μέχρι που παρακολούθησε ένα μάθημα του Dale Carnegie για να βελτιώσει αυτή την πολύ σημαντική επιχειρηματική δεξιότητα. Από τότε που ξεπέρασε τον φόβο του, έχει γίνει ένας από τους πιο γνωστούς ομιλητές στον κόσμο.

Τώρα ο ίδιος λέει κάτι πολύ άπλο  αλλά και δύσκολο μαζί): Αντιμετωπίστε τους φόβους σας.

Συμβουλεύει μικρούς και μεγάλους να μην επιτρέπουν στον φόβο να τους περιορίζει από το να κάνουν τα πράγματα που πρέπει να κάνουν για να γίνουν επιτυχημένοι.

#3 Σχεδιάστε μακροπρόθεσμα

Tα σπουδαία αποτελέσματα έρχονται σε αυτούς που ξέρουν να περιμένουν.

Όπως έχει πει ο Μπάφετ :«Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το ταλέντο που έχετε  ή οι προσπάθειες σας, μερικά πράγματα απλά χρειάζονται χρόνο. Δεν μπορείς να γεννήσεις μωρό σε ένα μήνα αφήνοντας έγκυες 9 γυναίκες».

Συνήθως, εκείνοι οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν βιαστικές, παρορμητικές επιλογές είναι εκείνοι που επικεντρώνονται σε βραχυπρόθεσμα κέρδη και στιγμιαία ικανοποίηση.

Αυτό είναι αντίθετο με την οπτική του Μπάφετ. H πραγματική επιτυχία προέρχεται από την εστίαση σε εκείνες τις μικρές, σταθερές και συνεπείς καθημερινές ενέργειες που ανοίγουν το δρόμο για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Τα καλύτερα όπλα σας είναι η υπομονή και η πειθαρχία.

#4 Κάντε παρέα με ανθρώπους πιο επιτυχημένους από εσάς

Ο Μπάφετ έχει επανειλημμένα αναφέρει τη σημασία που έχει η καθοδήγηση στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας κάποιου.

Πάντα τονίζει ότι η επιτυχία βασίζεται στο να περιβάλλεις τον εαυτό σου με τους σωστούς ανθρώπους: «Διαλέξτε συνεργάτες των οποίων η συμπεριφορά είναι καλύτερη από τη δική σας και θα παρασυρθείτε προς αυτή την κατεύθυνση».

Όπως λέει μία γνωστή φράση, είμαστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο.

Φροντίστε να κάνετε παρέα με εκείνους που μπορούν ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να μάθετε νέα πράγματα, να αναπτυχτείτε και να εξελίξετε την καριέρα σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γουόρεν Μπάφετ: 20 απο τα καλύτερα αποφθεγματα του Αμερικανού επιχειρηματια

Οι διάσημες 4 συμβουλές επιτυχίας του Γουόρεν Μπάφετ

Τα 10 καλύτερα αποφθέγματα του Μπιλ Γκέιτς και η συμβουλή προς τους νέους

Μία και μοναδική συμβουλή επιτυχίας από τον Γουόρεν Μπάφετ που πρέπει να πάρεις στα σοβαρά