Στην Warner Music τα δικαιώματα του έργου του Ντέιβιντ Μπόουι

bowie album cover

Τα δικαιώματα του ρεπερτορίου του Ντέιβιντ Μπόουι έναντι του ποσού των 250 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ότι αγόρασε η εταιρεία Warner Chappell Music.

Από το πρώτο άλμπουμ “David Bowie” του 1967 στο μεταθανάτιο “Toy”, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021, «αυτή η ιστορική συμφωνία περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του Μπόουι», ήτοι 26 άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν από τον καλλιτέχνη και εκατοντάδες τραγούδια, μεταξύ άλλων τα θρυλικά “Space Oddity”, “Ziggy Stardust”, “Heroes” ή “Let’s Dance”, ανακοίνωσε η Warner Chappell Music.

Η θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Warner Music, ενός από τους κολοσσούς της μουσικής βιομηχανίας μαζί με τη Sony και την Universal, δεν διευκρινίζει το ποσό αγοράς. Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Variety, το ποσό θα ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόδρομος της γκλαμ-ροκ, ικανός να δημιουργεί μοναδικά σύμπαντα με τους φανταστικούς χαρακτήρες του, όπως τον Major Tom ή τον Ziggy Stardust, ο Ντέιβιντ Μπόουι παραμένει ένας από πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ου αιώνα. Ο Βρετανός θα γιόρταζε τα 75 χρόνια του την 8η Ιανουαρίου, εάν δεν είχε πεθάνει πριν από σχεδόν 6 χρόνια, στις 10 Φεβρουαρίου του 2016, από καρκίνο.