Το τηλεγράφημα των Χέντριξ, Μάιλς Ντέιβις στον Μακάρτνεϊ

hendrix- paul mccartney-miles davis

Μια σούπερ συνεργασία, που θα περιλάμβανε την σύμπραξη των Τζιμι Χέντριξ,  Μάιλς Ντέιβις , του ντράμερ του Τόνι Γουίλιαμς και του Πολ Μακάρτνεϊ παραλίγο να γίνει πραγματικότητα το μακρινό, πλεον, 1969.

Σε τηλεγράφημα που εστάλη στις 21 Οκτωβρίου 1969 και βρέθηκε στο Χαρντ Ροκ Καφέ της Πράγας, ο Τζίμι Χεντριξ καλουσε τον Μακάρτνεϊ να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ:«Θα ηχογραφήσουμε ένα δίσκο παρέα το Σαββατοκύριακο. Πώς θα σου φαινόταν αν ερχόσουν κι έπαιζες μπάσο με εμένα, με τον Μάιλς Ντέιβις και τον Τόνι Γουίλιαμς;».

(“We are recording an LP together this weekend. How about coming in to play bass stop call Alan Douglas (σ.σ ο παραγωγός) 212-5812212. Peace Jimi Hendrix Miles Davis Tony Williams.”)

Δεν είναι σαφές εάν ο McCartney έμαθε εκείνη την χρονική στιγμή το αίτημα του Χεντριξ.

Ο μανατζερ των Beatles Peter Brown είχε απαντήσει την επόμενη μέρα, λέγοντας στον Hendrix  ότι ο McCartney ήταν για διακοπές και δεν αναμένεται πίσω για δύο εβδομάδες.

Ο Μακάρτνεϊ πάντως ήδη από τότε ήταν σε… διάσταση με τον Τζον Λένον και τους υπόλοιπους Beatles.

Το τηλεγράφημα αποκάλυψε ένας μελετητής του έργου του Χέντριξ, ανάμεσα στα ενθυμήματα του Χαρντ Ροκ Καφέ.

Στο οποίο επιβεβαιώνεται πλήρως ότι ο Χέντριξ ήθελε να επιστρατεύσει τον Μακάρτνεϊ στη συναυλία με τον Μάιλς και τον Γουίλιαμς στη Νέα Υόρκη.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Χέντριξ θα πέθαινε (18 Σεπτεμβρίου 1970 ), ενώ ο Μάιλς θα συνέχιζε κάνοντας τη μοναδική σόλο καριέρα του.