Μία και μοναδική συμβουλή επιτυχίας από τον Γουόρεν Μπάφετ που πρέπει να πάρεις στα σοβαρά

Συμβουλές επιτυχίας του Γουόρεν Μπάφετ

Συμβουλές επιτυχίας του Γουόρεν Μπάφετ (Warren Buffett) θα βρείτε πολλές στο διαδίκτυο, αλλά παρακάτω θα διαβάσεις την μία και μοναδική συμβουλή που πρέπει να πάρεις στα σοβαρά για να πετύχεις τους στόχους σου.

H καλύτερη ομιλία που έχει δώσει ποτέ ο Γουόρεν Μπάφετ έλαβε χώρα πριν από δύο περίπου δεκαετίες, όταν απευθυνόταν σε φοιτητές του Business School στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Μεταξύ άλλων, είχε πει ότι καλύτερος τρόπος για να είναι κανείς ευτυχισμένος και να κάνει τις καλύτερες επιλογές σε ό,τι αφορά τους επαγγελματικούς του στόχους, τη διαχείριση των οικονομικών του, την υγεία του και τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους πρέπει να ασχολείται με κάτι που απολαμβάνει για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Συνδεθείτε με άτομα που σας αρέσουν. Εγώ δουλεύω μόνο με άτομα που μου αρέσουν. Εάν μπορούσα να κάνω βγάλω 100 εκατ. δολάρια με τον τύπο που με ενοχλεί, θα έλεγα όχι», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ‘Σοφός της Ομάχα”.

Το μήνυμα από αυτή την ιστορική ομιλία μπορεί να συνοψιστεί σε τέσσερις μόλις λέξεις «κάντε αυτό που αγαπάτε».

«Νομίζω ότι δεν έχετε τα λογικά σας εάν κάνετε μια δουλειά που δεν σας αρέσει, επειδή πιστεύετε ότι θα φανεί καλή στο βιογραφικό σας», είχε τονίσει και πρόκειται για μία συμβουλή την οποία ακολουθεί πιστά και ο ίδιος. Για όσους σπεύδουν να διαφωνήσουν, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε κανείς να κάνει μόνο αυτό που αγαπά.

Διότι όταν συμβαίνει αυτό:

1. Κάνετε πράγματα για τα οποία πραγματικά ενδιαφέρεστε

Όταν κάνετε αυτό που αγαπάτε, δημιουργούνται σύνδεσμοι μεταξύ της δουλειάς σας και των αξιών σας, των πραγμάτων που δίνουν σκοπό στη ζωή σας.

2. Έχετε την αίσθηση του ανήκειν

Όταν κάνετε αυτό που αγαπάτε, υπάρχει μία καλή περίπτωση και οι άλλοι γύρω σας να αισθάνονται το ίδιο. Γίνεστε μέρος μίας ομάδας που εκτιμά τα καλά αποτελέσματα και τα οφέλη, ενώ συνεργάζεστε κάνοντας σημαντική δουλειά εντός ομάδων που ενδιαφέρονται για έναν κοινό σκοπό.

3. Ασχολείστε με αυτό στο οποίο είστε καλοί

Η επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γνωρίζουμε τα δυνατά και τα τρωτά μας σημεία. Όταν αντιλαμβανόμαστε τις γνώσεις μας, τις δυνάμεις μας και τις δεξιότητάς μας, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να αποφύγουμε τα μεγάλα ρίσκα.

4. Είστε πιο αισιόδοξοι

Οι πιο παραγωγικοί επαγγελματίες που αγαπούν το αντικείμενο της δουλειάς τους, εντάσσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία στην καθημερινότητά τους, ενόσω παραμένουν ρεαλιστές για το αποτέλεσμα.

5. Έχετε κίνητρο

Εάν αγαπάτε αυτό που κάνετε, έχετε κίνητρο να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο, ώστε να κάνετε αυτό που θέλετε, όχι αυτό που πρέπει. Εν τέλει μερικές φορές, εάν λατρεύετε το αντικείμενό σας, δεν το αισθάνεστε ως δουλειά, απλώς προσπαθείτε να προχωρήσετε σε κάτι που σας κάνει πραγματικά χαρούμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γουόρεν Μπάφετ: 20 από τα καλύτερα αποφθεγματα του Αμερικανού επιχειρηματία

Οι διάσημες 4 συμβουλές επιτυχίας του Γουόρεν Μπάφετ

Τα 10 καλύτερα αποφθέγματα του Μπιλ Γκέιτς και η συμβουλή προς τους νέους